Türkiye'de Nakliye ve Lojistik Şirket Kurma Süreci
Türkiye'de nakliye ve lojistik şirketi oluşum süreci, Türkiye'de nakliye ve lojistik firma oluşumu için gerekli belgeler nelerdir? Türkiye'de nasıl Nakliye ve lojistik şirketi kurabilirim, yabancılar Türkiye'de nakliye ve lojistik şirketi kurabilir miyim, Türkiye'de nakliye ve lojistik şirketi kurulumuna hangi belgeler sorulur, Türkiye'de şirkete çalışma izni almalı mıyım, Türkiye'de nakliye ve lojistik şirketi kurma süreci adım adım, Türkiye'de nakliye ve lojistik şirketi kurulduktan sonra banka hesabı alabilir miyim?
Yabancılar Türkiye'de bir Nakliye ve lojistik şirketi kurabilir mi?
Yabancı uyruklular Türkiye'de şirket kurarak Denizcilik ve lojistik faaliyetlerinde bulunabilirler. Türk hükümeti yabancı yatırımcıları destekliyor ve teşvik ediyor.
Türk hukukuna göre, yabancı yatırımcılar yerli yatırımcılarla aynı haklara sahiptir. Bu nedenle, bir Nakliye ve lojistik şirketinin kurulmasında bürokratik prosedürler kolaydır.
Türkiye'de bir Nakliye ve lojistik şirketi kurmaya nereden başlamalıyım?
Türkiye'de bir Nakliye ve lojistik şirketi kuracaksanız, öncelikle deneyimli bir EBM şirketi ile anlaşmalısınız. Türkiye'deki şirketlerin muhasebe işlemleri için SMMM ile çalışmak zorunludur. Vergi beyannameleri, EBM olmadan vergi dairesine gönderilemez.
Yabancı yatırımcılar konusunda deneyimli bir EBM firması, Nakliye ve lojistik şirketinizi anahtar teslimi olarak kuracaktır. Şirket, kuruluş süreçlerinin sağlıklı ve sorunsuz geçmesini sağlayacak ve size doğru yol gösterecektir.
Türkiye'de Nakliye ve lojistik şirketi kurmak için işyeri kiralamalı mıyım? Türkiye'deki Nakliye ve lojistik firmasına Sanal ofis adresi kullanabilir miyim?
Türkiye'de bir Nakliye ve lojistik şirketi kurmak için, şirketin kurulacağı yasal adresi belirlemeniz gerekir. İşletme adresi olmadan şirket kurulamaz.
Eğer bir işyeri kiralayacaksanız, bunu şirket kurulmadan önce yapmalısınız.
Nakliye ve lojistik faaliyetleriniz için fiziksel bir adrese ihtiyacınız yoksa uygun maliyetle sanal ofis kiralayabilirsiniz. Sanal adres Türkiye'de yasaldır. Ve sanal adreste bir Nakliye ve lojistik şirketi kurulabilir.
Not ; Grup şirketimiz ileNakliye ve lojistik şirketi kuracak yabancı yatırımcılara uygun maliyetlerle çeşitli ofisler sağlayabiliyoruz.
Türkiye'de bir nakliye ve lojistik şirketi kurmanın toplam maliyeti ne kadardır?
Türkiye'de bir nakliye ve lojistik şirketi kurmanın toplam maliyeti 450 - 500 $ 'dan başlıyor. Bu maliyet, bir ortağı olan bir limited şirket için minimum maliyettir. Ve tüm şirket kuruluş giderleri dahildir.
Nakliye ve lojistik şirketi kuruluş maliyeti, ortak sayısı, işinizin özellikleri, işçi sayısı ve şirketin kurucu sermayesi gibi kriterlere bağlı olarak biraz değişecektir.
Not; İşletmenize özel güncel ve detaylı bir maliyet tablosunu ücretsiz olarak almak için her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Türkiye'de Nakliye ve Lojistik şirketi kurmak için hangi belgeler gereklidir?
Şirket kurucularının pasaportu
Pasaportların noter onaylı Türkçe tercümesi - 3 adet orijinal ünite
Türkiye'de alınan kişisel vergi numarası
3 fotoğraf (beyaz arka plan)
İşyerinin kira sözleşmesi
Not; Kurucunun pasaportu ile ofisimize gelmesi yeterli olacaktır. Diğer tüm belgeleri burada hazırlıyoruz.
Türkiye'ye gitmeden Türkiye'de bir Nakliye ve lojistik şirketi kurabilir miyim?
Türkiye'ye gelmeden Türkiye'ye kayıtlı bir Nakliye ve lojistik şirketi kurabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekir;
Kendi ülkenizde kendi dilinizde bir şirket kuruluş vekaletnamesi vermelisiniz. Vekaletname noter tasdikli ve apostil onaylı olmalıdır. (Bulunduğunuz ülkede apostil yoksa, Türk büyükelçiliğine onaylatabilirsiniz.)
Pasaportunuzun Türkçe tercümesi. 3 adet. Noter tasdikli ve apostil onaylı olmalıdır. (Bulunduğunuz ülkede apostil yoksa, Türk büyükelçiliğine onaylatabilirsiniz.)
3 fotoğrafa
Bu belgeleri hazırlayıp gönderdiğinizde Türkiye'de Nakliye ve lojistik firmanızı kurabiliriz. Şirket kurulduktan sonra size gerekli belgeleri göndereceğiz. Bu belgelerle birlikte Türk büyükelçiliğine gideceksiniz;
Şirketin imza sirkülerini Türk büyükelçiliğinden almanız gerekmektedir.
Türk büyükelçiliğinden şirket için bir muhasebeci vekaletnamesi almalısınız.
Önemli ; Şirketiniz için banka hesabı alabilmek için şirketin yetkili kişisinin bizzat Türkiye'ye gelerek bankaya gitmesi gerekmektedir. Türkiye'deki bankalar vekaletname ile hesap açmamaktadır. Sadece şirketin müdürü işlem yapabilir.
Ayrıca Türkiye'ye bizzat gelirseniz kuruluş işlemleri çok daha hızlı ve kolay olacaktır. Geldiğinizde firmanızı anahtar teslimi olarak ortalama 3-4 iş günü içerisinde kurabiliyoruz.
Türkiye'deki bir nakliye ve lojistik şirketinin aylık giderleri nelerdir?
Türkiye'de kayıtlı bir Nakliye ve lojistik şirketinin aylık giderleri ve vergi ödemeleri, şirketin faaliyet hacmi, işçi sayısı, aylık Nakliye ve lojistik tutarları gibi kriterlere göre değişiklik gösterecektir.
İşçisi olmayan bir Nakliye ve lojistik firmasının aylık ve dönemsel giderleri aşağıdaki gibi olacaktır.
Her ay katma değer vergisi beyannamesinin damga vergisi
Her 3 ayda bir stopaj vergisi
Her 3 ayda bir gelir vergisi beyannamesinin damga vergisi
Muhasebe defterleri için noter ücretleri yılda bir kez
Aylık EBM hizmet ücreti
Her ay işyeri kira ödemesi veya sanal ofis hizmet bedeli
Değerli ziyaretçilerimiz ve mükelleflerimiz;
Büromuz 2001 yılından bugüne Konya'nın kurumsal muhasebe bürolarında kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden S.M.Mali Müşavir Hidayet AYHAN tarafından 2021 yılı Ocak ayında kurulmuş olup Konya'nın bir çok öncü firmalarına Mali Müşavirlik ve Danışmanlık hizmeti vermektedir
HİZMETLERİMİZ
Mali Müşavirlik Hizmeti
Vergi, Sosyal Güvenlik, İş Hukuku ve TTK alanlarında danışmanlık
Vergi uzlaşmaları
Muhasebe ve iç denetim
Şirket kuruluş, tasfiye ve devir alınması
Serbest Bölge danışmanlığı
Şirket Bölünme, Birleşme ve Tür Değişikliği
SGK ve İş Hukuku İdari para cezalarına karşı itiraz
Gerek ihaleli işlerde, gerekse özel nitelikteki işlerde SGK’ya yeterli işçilik bildirilmiş olup olmadığının araştırılması, prim borçlarının taksitlendirilmesi
İhale konusu işlerin Devamlı işyerleri işçileri tarafından yapılması halinde asgari işçilik uygulaması
Asgari işçilik tespit komisyonunca tespiti gereken asgari işçilik miktarının önceden tespiti
Dernekler mevzuatı danışmanlık
Dernekler denetim ve muhasebe hizmetleri
Yabancı ortaklı şirket ve irtibat bürosu kuruluşları
Şirket ortakları arasındaki ihtilafların TTK'na göre çözümüne yönelik danışmanlık
Ortaklık yapılarına göre şirket esas sözleşmesi hazırlanması ve revizyonu
23 yıllık tecrübemiz, disiplinli çalışmamızla en doğru ve hızlı bir şekilde hizmet sunulması temel amacımızdır.
Komentar