top of page

Şahıs Şirketi Kurmak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Her gün milyonlarca ziyaretçi çeken trendyol, girişimciler için fırsat merkezi olmaya devam ediyor. Yüksek bir rekabet ortamı olan pazaryerinde satıcıların güncelliğini koruması gerekiyor.

 

Eğer bu tür bir şirket açmak istiyorsanız, gerekli evrakları hazırladıktan sonra tüm süreç sizin için maksimum 1-2 gün alacaktır. Genellikle bireysel bir şirket kurmak, bir sermaye şirketi açmaya göre çok daha hızlıdır. Peki kuruluş sürecinde istenen evraklar nelerdir? Söz konusu evrakları şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Mali müşavir vekaleti,

  • Nüfus cüzdanı sureti,

  • İmza beyannamesi,

  • Tapunun fotokopisi ya da kira kontratı,

  • Vesikalık fotoğraf,

  • Araç alış senedi ya da varsa ruhsat,

  • İkametgah.

Eğer bu tür bir şirket açmak istiyorsanız, işyeri adresi olarak göstereceğiniz konumu belirlemiş olmanız gerekiyor. Bu alan isterseniz bir dükkan, isterseniz de bir ofis, home ofis ya da sanal ofis olabilir. Tüm evraklar tamamlandıktan sonra başlatılan süreç, hızlı şekilde tamamlanmaktadır.

 

Trendyol’da mağaza açmak

 

Trendyol’da satış yapabilmek için öncelikle şirket statüsüne sahip olmalı ve ürün kategorinize uygun bir satış mağazası açmalısınız. Bireysel olarak açmış olduğunuz şahıs firması, noterden çıkartacağınız imza beyannamesi, vergi levhası ile trendyol mağazası açmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.

 

Trendyol Komisyon Oranları

 

Trendyol komisyon oranları ürün ve kategoriye göre belirlenir. Trendyol’un oldukça detaylı bir komisyon tablosu bulunur. Aynı ana kategori içinde bile alt kategoriler kendi aralarında değişiklik gösterebilir. Veya ürüne özel bir komisyon oranı belirlenmiş olabilir.

 

Trendyol Mağazası Dezavantajları

 

Avantajlarının yanı sıra Trendeyol mağazası açmak bazı dezavantajları da beraberinde getirmekte.

 

Komisyon kesintileri: Trendyol üzerinden satış yaptıktan sonra, sattığınız ürünün kategorisine göre, Trendyol bu satışlardan belli bir komisyon ücreti kesmektedir. Trendyol satış komisyonu karlılığınızın düşmesine neden olabilir.

 

Yoğun rekabet: Trendyol üzerinde birçok farklı firmanın mağazası olduğu için ürünlerinizi öne çıkartmanız zor olabilir ve rekabet yoğunluğu nedeniyle satışlarınızı artırmanız zor olabilir. Ek reklam ve öne çıkma ücretleri ödemek zorunda kalabilirsiniz.

 

Uyulması gereken kurallar: Trendyol mağazası açtığınızda uymanız gereken bir takım kurallar bulunuyor. Bu kurallara uyulmaması, bu platform üzerinde satış yapma hakkınızı elinizden alacağı için, bir takım sorumluluklarınız bulunur.

 

Kendi markanızı yaratma zorluğu: Trendyol üzerinden alışveriş yapan tüketiciler, genellikle satıcı firmaları bir marka olarak görmedikleri için kendi markanızı yaratmak online pazar yerlerinde bir zorluktur. Tüketiciler bir sonraki alışverişlerinde mağaza ismi aramaktansa ürün arayacakları için, sıfırdan bir marka oluşturmanız oldukça zor bir süreçtir.

bottom of page