top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıHidayet Ayhan

Home ofis şahıs şirketi kuruluşu

Güncelleme tarihi: 2 Şub


Home ofis şahıs şirketi kuruluşu

Home ofis şahıs şirketi kuruluşu (evde şirket kurmak). Home ofis şirket kurmak. Home ofis şahıs şirketi nasıl kurulur? Home ofis şahıs şirketi avantajları nelerdir?

Genelde çok düşük ölçekli, evden yapılabilecek işler, internet üzerinden ticaret ve yapılan işin basit usul mükellef kavramına uygun olmadığı durumlarda ev adresi gösterilerek evde şahıs şirketi kuruluşu yapılabilir.

Eğer bir ofis veya depo gibi bir alana ihtiyaç olmayan bir ticaret yapmaya karar verdiyseniz veya internet üzerinden oluşan kazançlarınızdan oluşan vergi yükümlülüğünüz var ise home ofis şahıs şirketi kuruluşu (evde şirket kurmak) yapmanız size birçok avantaj kazandıracaktır.

Evde şahıs şirketi açıldığında genel olarak normal şahıs şirketinin tabi olduğu bütün her şey geçerlidir. Home ofis şahıs şirketinizle fatura kesebilirsiniz, beyanname vermek zorundasınız ve bütün bunların takibi için bir mali müşavir ile çalışmalısınız.


Kimler Tarafından Tercih Edilmektedir

Home ofis şirket kuruluşunu genelde e-ticaret yapanlar, Sosyal medya üzerinden satış yapanlar (İnstagram, Facebook vs.), web üzerinden hizmet verenler, Youtuber, Facebook, İnstagram gibi sitelerden reklam geliri olanlar tercih etmektedirler.


Serbest Meslek Sahipleri Home Ofis Kurabilir!


Yukarıda bahsettiğimiz işler haricinde avukat, doktor, diş hekimi, veteriner hekim, mimar, mühendis, müşavir, danışman, ressam, yazar, bestekar, kimyager, öğretmen, artist, menajer, senarist, yönetmen gibi serbest meslek sahipleri de evlerini adres göstererek home ofis şirket kuruluşu yapabilirler.


Home Ofis Stopaj

Oturduğunuz hane kira ise kira kontratınız artık şahıs şirketiniz için kullanılacağı için bu durumu mal sahibine bildirmeniz gerekir. Her ne kadar oturduğunuz evin bir kısmını kullanacak iseniz de kiranın tamamı için stopaj yükümlülüğünüz bulunur. Artık siz brüt kira üzerinden %20 stopaj ödeyeceğiniz için mal sahibi kira vergisi ödemeyecektir. Ödeyeceğiniz kiranın tamamını aynı şekilde gider olarak gösterebilirsiniz.

Home ofis şahıs şirketi için başlıca özellikli durumlar ise şöyledir;

Eğer oturduğunuz evin tapusu size ait veya 1. dereceden akraba eş veya çocuk şeklinde ise kira kontratına gerek yoktur. Fakat bu durumda eş ve akrabaya oturduğunuz konut artık işyeri kapsamında olduğu için emsal bedel üzerinden kira vergisi ödeme mecburiyeti doğmaktadır.



Kira veya sahiplik fark etmemekle birlikte evin elektrik, su, doğalgaz gibi masraflarının yarısı gider olarak gösterilebilmektedir.

İşyerini home ofis olarak açsanız bile Bağ-Kur’a kayıt olma yükümlülüğünüz bulunmakta, aynı şekilde bir yerde SSK’lı çalışıyorsanız Bağ-Kur yükümlülüğünüz bulunmamaktadır.


Home ofis şahıs şirketi normal şahıs şirketi gibi açılışı ve kapanışı da son derece basit bir şekilde yapılabilmekte, şahısların vergi yükümlülüğü var ise sonradan katlanılacak vergi cezalarıyla karşılaşmaktan kaçınmak için en kolay yol olarak sıkça kullanılmaktadır.


Değerli ziyaretçilerimiz ve mükelleflerimiz;


Büromuz 2001 yılından bugüne Konya'nın kurumsal muhasebe bürolarında kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden S.M.Mali Müşavir Hidayet AYHAN tarafından 2021 yılı Ocak ayında kurulmuş olup Konya'nın bir çok öncü firmalarına  Mali  Müşavirlik ve Danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır.


        HİZMETLERİMİZ

  • Mali Müşavirlik Hizmeti

  • Vergi, Sosyal Güvenlik, Ä°ÅŸ Hukuku ve TTK alanlarında danışmanlık

  • Vergi uzlaÅŸmaları

  • Muhasebe ve iç denetim

  • Åžirket kuruluÅŸ, tasfiye ve devir alınması

  • Serbest Bölge danışmanlığı

  • Åžirket Bölünme, BirleÅŸme ve Tür DeÄŸiÅŸikliÄŸi

  • SGK ve Ä°ÅŸ Hukuku Ä°dari para cezalarına karşı itiraz

  • Gerek ihaleli iÅŸlerde, gerekse özel nitelikteki  iÅŸlerde SGK’ya yeterli işçilik bildirilmiÅŸ olup olmadığının araÅŸtırılması, prim borçlarının taksitlendirilmesi

  • Ä°hale konusu iÅŸlerin Devamlı iÅŸyerleri işçileri tarafından yapılması halinde asgari işçilik uygulaması

  • Asgari işçilik tespit komisyonunca tespiti gereken asgari işçilik miktarının önceden tespiti

  • Dernekler mevzuatı danışmanlık

  • Dernekler denetim ve muhasebe hizmetleri

  • Yabancı ortaklı ÅŸirket ve irtibat bürosu kuruluÅŸları

  • Åžirket ortakları arasındaki ihtilafların TTK'na göre çözümüne yönelik danışmanlık

  • Ortaklık yapılarına göre ÅŸirket esas sözleÅŸmesi hazırlanması ve revizyonu


                             

23 yıllık tecrübemiz, disiplinli çalışmamızla en doğru ve hızlı bir şekilde hizmet sunulması temel amacımızdır.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page