top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıHidayet Ayhan

Türkiye'de Gıda Şirketi Kuruluş Süreci



Türkiye'de Gıda Şirketi Kuruluş Süreci

Türkiye'de gıda şirketi kuruluş süreci, Türkiye'de gıda şirketi kuruluşu için gerekli belgeler nelerdir? Türkiye'de nasıl Gıda şirketi kurabilirim, yabancılar Türkiye'de Gıda şirketi kurabilir miyim, Türkiye'de Gıda şirketi kuruluşuna hangi belgeler sorulur, Türkiye'de şirkete çalışma izni almalı mıyım, Türkiye'de gıda şirketi kurma süreci adım adım, Türkiye'de gıda şirketi kurulduktan sonra banka hesabı alabilir miyim?

Yabancılar Türkiye'de bir Gıda şirketi kurabilir mi?

Yabancı uyruklular Türkiye'de şirket kurabilir ve gıda faaliyetlerinde bulunabilirler. Türk hükümeti yabancı yatırımcıları destekliyor ve teşvik ediyor.

Türk hukukuna göre, yabancı yatırımcılar yerli yatırımcılarla aynı haklara sahiptir. Bu nedenle gıda firmasının kurulmasında bürokratik işlemler kolaydır.

Türkiye'de Gıda şirketi kurmaya nereden başlamalıyım?

Türkiye'de bir Gıda şirketi kuracaksanız, öncelikle deneyimli bir EBM şirketi ile anlaşmalısınız. Türkiye'deki şirketlerin muhasebe işlemleri için SMMM ile çalışmak zorunludur. Vergi beyannameleri, EBM olmadan vergi dairesine gönderilemez.

Yabancı yatırımcılar konusunda deneyimli bir EBM firması, Gıda şirketinizi anahtar teslimi olarak kuracaktır. Şirket, kuruluş süreçlerinin sağlıklı ve sorunsuz geçmesini sağlayacak ve size doğru yol gösterecektir.

Türkiye'de Gıda şirketi kurmak için işyeri kiralamalı mıyım? Türkiye'deki Gıda firması için Sanal Ofis Adresi kullanabilir miyim?

Türkiye'de gıda şirketi kurmak için şirketin kurulacağı yasal adresi belirlemeniz gerekmektedir. İşletme adresi olmadan şirket kurulamaz.

Eğer bir işyeri kiralayacaksanız, bunu şirket kurulmadan önce yapmalısınız.

Yemek aktiviteleriniz için fiziksel bir adrese ihtiyacınız yoksa uygun maliyetle sanal ofis kiralayabilirsiniz. Sanal adres Türkiye'de yasaldır. Ve sanal adreste bir Gıda şirketi kurulabilir.

Not ; Grup şirketimiz ile gıda şirketi kuracak yabancı yatırımcılara uygun maliyetlerle sanal ofisler sağlayabiliyoruz.

Türkiye'de bir gıda şirketi kurmanın toplam maliyeti ne kadardır?

Türkiye'de bir gıda şirketi kurmanın toplam maliyeti 450 - 500 $ 'dan başlıyor. Bu maliyet, bir ortağı olan bir limited şirket için minimum maliyettir. Ve tüm şirket kuruluş giderleri dahildir.

Gıda şirketi kuruluş maliyeti, ortak sayısı, işinizin özellikleri, işçi sayısı ve şirketin kurucu sermayesi gibi kriterlere bağlı olarak biraz değişecektir.

Not; İşletmenize özel güncel ve detaylı bir maliyet tablosunu ücretsiz olarak almak için her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye'de gıda şirketi kurmak için hangi belgeler gereklidir?

  • Åžirket kurucularının pasaportu

  • Pasaportların noter onaylı Türkçe tercümesi - 3 adet orijinal ünite

  • Türkiye'de alınan kiÅŸisel vergi numarası

  • 3 fotoÄŸraf (beyaz arka plan)

  • Ä°ÅŸyerinin kira sözleÅŸmesi

Not; Kurucunun pasaportu ile ofisimize gelmesi yeterli olacaktır. Diğer tüm belgeleri burada hazırlıyoruz.

Türkiye'ye gitmeden Türkiye'de bir gıda şirketi kurabilir miyim?

Türkiye'ye gelmeden Türkiye'de kayıtlı bir gıda şirketi kurabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekir;

  • Kendi ülkenizde kendi dilinizde bir ÅŸirket kuruluÅŸ vekaletnamesi vermelisiniz. Vekaletname noter tasdikli ve apostil onaylı olmalıdır. (BulunduÄŸunuz ülkede apostil yoksa, Türk büyükelçiliÄŸine onaylatabilirsiniz.)

  • Pasaportunuzun Türkçe tercümesi. 3 adet. Noter tasdikli ve apostil onaylı olmalıdır. (BulunduÄŸunuz ülkede apostil yoksa, Türk büyükelçiliÄŸine onaylatabilirsiniz.)

  • 3 fotoÄŸrafa

Bu belgeleri hazırlayıp gönderdiğinizde Türkiye'de Gıda firmanızı kurabiliriz. Şirket kurulduktan sonra size gerekli belgeleri göndereceğiz. Bu belgelerle birlikte Türk büyükelçiliğine gideceksiniz;

  • Åžirketin imza sirkülerini Türk büyükelçiliÄŸinden almanız gerekmektedir.

  • Türk büyükelçiliÄŸinden ÅŸirket için bir muhasebeci vekaletnamesi almalısınız.

Önemli ; Şirketiniz için banka hesabı alabilmek için şirketin yetkili kişisinin bizzat Türkiye'ye gelerek bankaya gitmesi gerekmektedir. Türkiye'deki bankalar vekaletname ile hesap açmamaktadır. Sadece şirketin müdürü işlem yapabilir.

Ayrıca Türkiye'ye bizzat gelirseniz kuruluş işlemleri çok daha hızlı ve kolay olacaktır. Geldiğinizde firmanızı anahtar teslimi olarak ortalama 3-4 iş günü içerisinde kurabiliyoruz.

Türkiye'deki bir gıda şirketinin aylık giderleri nelerdir?

Türkiye'de kayıtlı bir Gıda şirketinin aylık giderleri ve vergi ödemeleri, şirketin faaliyet hacmi, işçi sayısı, aylık Gıda tutarları gibi kriterlere göre değişiklik gösterecektir.

İşçisi olmayan bir gıda şirketinin aylık ve dönemsel giderleri aşağıdaki gibi olacaktır.

  • Her ay katma deÄŸer vergisi beyannamesinin damga vergisi

  • Her 3 ayda bir stopaj vergisi

  • Her 3 ayda bir gelir vergisi beyannamesinin damga vergisi

  • Muhasebe defterleri için noter ücretleri yılda bir kez

  • Aylık EBM hizmet ücreti

  • Her ay iÅŸyeri kira ödemesi veya sanal ofis hizmet bedeli

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page